Dorestad Services

Mijn naam is Dennis ten Boske, geboren te 1979 in Zeist en tijdens mijn achtste levensjaar blind geworden door de operatie aan een hersentumor. In die tijd was het nog niet zo bekend waar allerhande zaken als brailleboeken, braillestickertjes, enzovoort verkrijgbaar waren.

Daarom besloot ik, mede doordat ik geen passend werk kon vinden, in 2008 een eigen bedrijf te starten, met als doel het vereenvoudigen van allerhande zaken middels de omzetting naar het brailleschrift.

Na een periode van circa 9 jaar besloot ik in augustus 2017 mijn activiteiten te stoppen, wegens diverse omstandigheden waar ik zelf geen invloed op had. Een half jaar later echter wilde ik het ondernemen toch graag weer oppakken. Ik heb er toen voor gekozen om opnieuw brailledrukwerk uit te voeren, maar dit keer tezamen in combinatie met mijn andere specialiteit: geluidsbewerking.

Mijn hele leven heeft geluid, en met name muziek, een belangrijke rol gespeeld. Het leek me niet alleen leuk, maar bovenal nuttig om anderen ook daarbij te kunnen helpen. De naam ‘Dorestad’, die ik in de huidige bedrijfsnaam gebruik, is afkomstig van mijn woonplaats Wijk bij Duurstede. Rond de achtste eeuw werd Wijk bij Duurstede aangeduid als ‘Dorestad’ en zo was een nieuwe bedrijfsnaam vrij snel bedacht.